dimecres, 30 de desembre del 2009

L'aportació veïnal


El moviment veïnal és un moviment ciutadà que defensa els drets individuals i col•lectius de la democràcia participativa.
Com element aglutinador les associacions veïnals neixen de la voluntat dels veïns i veïnes per fer sentir la seva veu als problemes comuns que els afecta de forma més propera i amb un objectiu molt clar LA MILLORA DE LA QUALITAT DE VIDA i amb un denominador comú SALVEM, DEMANEM I PARTICIPEM.
El moviment veïnal ha de ser capaç de defensar el seu entorn urbà on viu i compartir la defensa activa dels altres barris FENT CIUTAT.
Tenim la necessitat d’afrontar els moments socials difícils actuals, cal implicar-se amb els engranatges de participació per influir directament en els temes de la millora del servei, la convivència i la qualitat de vida.
Les Associacions i la Federació de Veïns no podem perdre intensitat de lluita en els augments de tarifes per sobre de l’ IPC. Com ha passat i esta passant en els temes de l’aigua, l’ electricitat, els transports, els impostos i les taxes, etc.
Hem de seguir lluitant pels Recursos i Serveis Sanitaris, les Escoles, el Transport, l’ Habitatge Social, per un bon model de ciutat tenint present els criteris de creixement i sostenibilitat.

Per assolir-ho cal més participació des de les Associacions i la Federació per aconseguir que la ciutadania s’impliqui més en els problemes de la ciutat, això vol dir corresponsabilitat.
Això significa parlar del que podem fer des de la responsabilitat, no pensem que són els altres els que han de fer i no nosaltres.
El moviment veïnal té la capacitat i la clau, si té la voluntat de tirar-lo endavant.

Tenim un repte, deixar de ser, un moviment d’afectats, per ser un moviment de ciutadans practicants de DRETS I DEURES.

Manel Sánchez
FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS DE VEÏNS DE SANT CUGAT
Plaça Pep Ventura, 1
08190 - SANT CUGAT DEL VALLÉS

TELF. 936745195 (Ateneu)

Correu electrónic: favstc@gmail.com